HCCP-PYRAMID PDF Afdrukken E-mailadres

HACCP-pyramid® codering

Voorbereid op nieuwe wetgeving en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


De klant van uw restaurant of eetgelegenheid wil het dus wij doen het: Maatschappelijk Verantwoord  Ondernemen. Gebruiksgemak staat daarnaast voorop bij HACCP-Pyramid. HACCP-Pyramid codering bevat  afwasbare gekleurde etiketten.

Zien is geloven. Meten is weten.

De basis wordt gevormd door de bekende  coderingsstickers: 7 dagen per week en 3 zogenaamde haccp etiketten. Iedere dag heeft een eigen kleur, een eigen unieke code en ook een eigen recyclebare dispenser met het unieke Klik&Go® systeem.


Geen rommel meer in de keuken en wel zo hygiënisch. Het systeem is voorbereid om met een APP een alert of waarschuwing voor de houdbaarheid te geven. Ook het ouderwetse lijstenwerk met papier kan dan worden vervangen. Hiermee is het eerste concept voor voedselveiligheid een feit voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

pyramidWat is HACCP-pyramid?

Dat op Europees niveau is vastgesteld dat u als horecaondernemer het gehele  productieproces moet waarborgen om veilige producten te produceren is geen nieuws.
Bij de term “HACCP” kregen horecaondernemers voorheen vaak al buikkramp. HACCP-Pyramid ontwikkelt concepten die het de kok, bakker of slager gemakkelijker en overzichtelijker maken. Het traject van voedselveiligheid wordt bewaakt en het concept
blijkt ook nog te passen in maatschappelijk bewust ondernemen. Daarmee is buikkramp gereduceerd tot een kortstondig opgeblazen gevoel.

Aan keukens worden steeds meer eisen gesteld of we dat nu leuk vinden of niet. Het heeft rechtstreeks te maken met voedselveiligheid van Boer tot Bord (Farm-to-Table). Iedereen in de keten heeft te maken met voedselveiligheid en doet mee om risico’s te mijden voor de consument en daarmee uw klant. Ook in tijden dat omzet halen niet zo vanzelfsprekend is. We willen echter allen de groene codering van het VWA houden en de kosten niet opdrijven, maar liefst verlagen.

HACCP-pyramid principes:


 1. Unieke nummering per etiket
 2. Etiket in twee delen ( 1 voor op het product en 1 voor in het logboek)
 3. Etiket met unieke Data Matrix Codering ( voor vele doeleinden in te zetten)
 4. Hygiënisch
 5. Per dag verpakt in makkelijk dispenser doosje
 6. Klik & Go systeem
 7. Afwasbaar label
 8. In verschillende talen te verkrijgen
 9. Past in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
 10. Eenvoudig te leren aan nieuwe medewerkers
 11. Track & Trace mogelijkheden
 12. Voldoet aan de nieuwe Wet en Regelgeving

 VOLGENDE PAGINA